Overige thema's en opdrachtgevers

Het eerste beeldend plan had als onderwerp verlichting. Al snel bleek dat het concept zich ook prima leent voor andere onderwerpen.

Als een thema raakt aan inwoners, bedrijven en andere stakeholders, dan is het beeldend plan een geschikt communicatie- en participatiemiddel.

Donker en licht in kustgebied

Een voorbeeld van een bijzonder beeldend plan is het ‘Beleid donker en licht in kustgebied’ van de gemeente Veere. Met duidelijke voorwaarden voor verlichting kiest de gemeente voor een balans tussen donker en licht. Het beeldende plan is het resultaat van een uitgebreid maatschappelijk proces met stakeholders die donkerte wensen (voor natuur, landschap, sterrenhemel, inwoners en toeristen) én partijen met behoefte aan licht (ondernemers en hun klanten in het kustgebied).

Thema's

Voorbeelden van thema’s waarvoor het beeldend plan een geschikt instrument is:

  • afvalinzameling
  • reclamebeleid
  • aanlichting van gebouwen en kunstwerken
  • gladheidsbestrijding

Niet alleen voor overheden

Tot nu toe maken wij onze beeldende plannen alleen voor overheden. We zijn ervan overtuigd dat het format ook geschikt is voor andere organisaties, zoals semi-overheden en non-profit organisaties. Heeft u belangstelling voor een beeldend plan? Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden!