Winnaar Inspiratie Award

Op 16 november 2016 ontvingen wij de Inspiratie Award van de branchevereniging openbare verlichting (OVLNL) voor ons beeldend plan. Een feestelijk moment! Hieronder twee citaten uit het juryrapport.

 

“Een effectief instrument om de communicatie tussen burgers, OVL-ers, ontwerpers van de openbare ruimte en bestuurders te vergemakkelijken. Of, zoals een van de juryleden zei: “Alle lijntjes tussen burgers, ontwerp, bestuur en beleidsmakers komen hier samen. Iedereen snapt dit.””

Juryrapport: "Iedereen in de huidige, op participatie ingestelde samenleving mag meepraten juist ook over de inrichting van de openbare ruimte. Dat vraagt om een adequaat instrumentarium en daarvoor geeft de winnende inzending een belangrijke handreiking." 

Gebruikerservaringen in Straatbeeld

Dit artikel in Straatbeeld beschrijft wat de ervaringen zijn van de eerste groep gebruikers van het beeldend plan 1.0. Hieronder drie citaten uit het artikel.

 

“De vaststelling is heel voorspoedig verlopen, ik heb alleen maar positieve dingen terug gehoord over het proces en het beeldend plan.”

 

“Het is een groot voordeel dat er geen papieren document meer in de kast ligt.
De link naar de website is makkelijk te delen, en dat doen we ook regelmatig.”

Citaat uit het artikel in Straatbeeld: “Burgerparticipatie is heel erg belangrijk. Mede daarom is de gemeenteraad enthousiast over het beeldend beleidsplan.”